Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σύλλογος ΠΕ Αργοσαρωνικού: Κάλεσμα για την καταψήφιση των μνημονιακών κομμάτων και την ανατροπή του φασιστικού κινδύνου


 Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Με την καθοδήγηση των δυνάμεων της Τρόικας από τον Μάιο του 2010 εφαρμόζεται μια πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας και οριστικής συντριβής ιστορικών κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Η πολιτική αυτή έχει καταστρέψει τη ζωή του Συνόλου των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων έχει ρίξει την οικονομία σε βαθιά ύφεση και έχει μετατρέψει σε προτεκτοράτο τη χώρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. 

     Η ανεργία (επίσημα καταγεγραμμένη) έχει φτάνει το 22%(21,9%) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας και η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα  στον κόσμο σε ύψος ανεργίας. 

    Το ασφαλιστικό σύστημα , το σύστημα υγείας και η δημόσια παιδεία αντιμετωπίζουν το φάσμα αντιμετωπίζουν το φάσμα της οριστικής διάλυσης. 
      Το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού έχει υποστεί μεγάλη πτώση. Είναι καθημερινά τα φαινόμενα συνανθρώπων μας που ύστερα από οικονομικά αδιέξοδα αυτοκτονούν. Είναι ενδεικτική η έκθεση της UNESCO που κάνει λόγο για 400.000 παιδιά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

     Με τη ψήφιση της επαίσχυντης δανειακής σύμβασης στη Βουλή από τα κόμματα του Μνημονίου η χώρα μπαίνει κάτω από καθεστώς αποικιοκρατικής κυριαρχίας , η Τρόικα έχει αποφασιστικό λόγο στη νομοθετική λειτουργία του κράτους , το κοινοβούλιο νομοθετεί με βάση τις εντολές της και μια σειρά λειτουργιών του κράτους βρίσκονται κάτω από τον άμεσο έλεγχο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του Δ.Ν.Τ. 

  Προωθείται στο όνομα της λεγόμενης δημοσιονομικής εξυγίανσης η διάλυση του Δημόσιου Τομέα στην απόλυση 150.000 υπαλλήλων και στη συνέχεια με παράδοση των λειτουργιών του στον Ιδιωτικό.

  Διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο.

    Είναι η ίδια η δημοκρατία που έχει συρρικνωθεί  σε μεγάλο βαθμό με τις βαθιές αυθαιρεσίες του μνημονιακού καθεστώτος αλλά και από την άνοδο ακροδεξιών νεοναζιστικών μορφωμάτων για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση. Το μνημονιακό καθεστώς έχει καθοριστική ευθύνη για την άνοδο του ακροδεξιού και ναζιστικού ρεύματος  μια και το βάθεμα της ύφεσης , η έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας  , του ρατσισμού και της ξενοφοβίας , έδωσαν ισχυρή βάση στη δημαγωγία του ναζιστικού «κόμματος» της Χρυσής Αυγής και του έδωσαν για πρώτη φορά από τον πόλεμο και μετά κοινοβουλευτική παρουσία. Πρόκειται για μόρφωμα που είναι εχθρός της δημοκρατίας , των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών , που λειτουργεί και προπαγανδίζει τα φασιστικά και ναζιστικά πρότυπα του μεσοπολέμου. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αντισυστημική δύναμη ούτε έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στη χώρα και το λαό. Αποτελεί οπισθοδρόμηση, που στηρίζεται στο ρατσιστικό μίσος , στη φυλετική καθαρότητα στη ακραία βία εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων και των μεταναστών. Πρόκειται για παρακμή που θα μεγαλώσει και θα εντείνει τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Ο Φασισμός δεν αποτέλεσε ποτέ ελπίδα για τα προβλήματα των κοινωνιών και όσες τον ακολούθησαν έγινε ο χειρότερος εφιάλτης τους.

   Όσο αναγκαία είναι η καταψήφιση και η πολιτική καταδίκη των μνημονιακών κομμάτων άλλο τόσο είναι επιβεβλημένη η πλήρης απόρριψη και η αποφασιστική καταδίκη του νεοναζιστικού ρεύματος.                             
   
                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ Αργοσαρωνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.