Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Οχι» της Ευρωβουλής στην ACTA!

Συντριπτικό ήταν το «όχι» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού». 
  • Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι μόλις 39 που την υπερψήφισαν
Οι επικριτές της ACTA υποστηρίζουν ότι η...   συνθήκη συντάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, και απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα των χρηστών του Διαδικτύου.

Οι υποστηρικτές της, από την άλλη πλευρά, διαβεβαιώνουν ότι η συνθήκη απλώς θέτει ένα πλαίσιο για την εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων κατά της πειρατείας σε μεγάλη κλίμακα, και δεν επηρεάζει μεμονωμένους πολίτες.

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί κατά της συνθήκης, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία -το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΛΚ ήταν ότι η ACTA έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,  το οποίο θα αποφανθεί επί της νομιμότητάς της.
Κατά της ACTA είχαν επίσης ταχθεί η επιτροπή Εμπορίου και τρεις ακόμα επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Η ACTA έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νότιο Κορέα.


http://greece-salonika.blogspot.com/2012/07/acta.html#ixzz1zkTsxTug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.