Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

«όμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια - ακατάλληλα σχολεία»


Το καλοκαίρι του 2010 το Νηπιαγωγείο Φιλωτίου μετακόμισε από το κατάστημα στο οποίο στεγαζόταν και πλήρωνε ενοίκιο για αυτό, στο πολυπόθητο, ολοκαίνουριο, πανέμορφο κτίριο που κτίστηκε αποκλειστικά και μόνο για να στεγάσει το Νηπιαγωγείο, σε μια γειτονιά  του χωριού που φιλοξενεί το παλιό Ελαιοτριβείο, την Παναγία και τον Πύργο του Φιλωτίου - στολίδια και μνημεία για την περιοχή. Σεβόμενοι, λοιπόν, τον πολιτιστικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της «γειτονιάς», οι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, εργολάβοι κ.λπ. κατασκεύασαν ένα κτίριο από πέτρα.
Όμως δεν σκέφτηκαν μάλλον ούτε μια στιγμή ότι σε αυτούς τους χώρους θα στεγάζονταν μαθητές προσχολικής ηλικίας με αποτέλεσμα:

Ανακοίνωση από τη σύσκεψη για συντονισμό των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ Αττικής



ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Της σύσκεψης για συντονισμό
Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής

Νέα σύσκεψη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/1/2012 στα γραφεία της ΔΟΕ, νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής η οποία συγκέντρωσε τις αποφάσεις των σωματείων για κοινές δράσεις όπως αυτές είχαν προταθεί στην προηγούμενη σύσκεψη στις 15/12 και προχώρησε σε νέες προτάσεις κοινής δράσης για το επόμενο διάστημα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Νηπιαγωγείο Φιλωτίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί σε ομιλία για γονείς με θέμα:

«Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει»
την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου.

Ομιλήτρια θα είναι η Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγος  - επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο



Δελτίο τύπου
Χτες, Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.