Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Συμβολική πρωτοβουλία Π.Ο.Ε.Δ., Δ.Ο.Ε. για τη στήριξη μαθητών Σχολείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.


Συναδέφισσες, συνάδελφοι
Τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων πολιτικών περικοπών και λιτότητας της Κυβέρνησης και της Τρόικα, πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Τα φαινόμενα αυτά παίρνουν δραματική μορφή σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με διακριτικότητα έθεσε και θέτει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το Δεκέμβρη του 2011 έως και σήμερα, αναζητώντας λύση όχι στη λογική του εθελοντισμού, της εκκλησίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά στη θεσμική συνολική αντιμετώπισή του από τη συντεταγμένη πολιτεία. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είτε παραμένουν στα χαρτιά είτε παραπέμπουν την αντιμετώπισή του στην ελεήμονα διάθεση των φορέων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θέλοντας να αποδείξει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος  είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αποδεχόμενο την προσφορά του ποσού των 30.000 € που συγκεντρώθηκε, για το σκοπό αυτό, από τους συναδέλφους Κύπριους εκπαιδευτικούς με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) αποφάσισε τα εξής:

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εξειδικεύοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Δεκεμβρίου 2012 για κήρυξη νέας Απεργίας στο Δημόσιο το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αποφάσισε, στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, την πραγματοποίηση 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.
Η πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της «ακύρωσης» Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε.

Η συνέχεια του αγώνα είναι επιβεβλημένη.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της «εγκατάλειψης» των Δημοσίων Υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής Κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.
Στην πορεία προς τη νέα Πανελλαδική Απεργία της 19ης Δεκεμβρίου 2012, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: