Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

9 εκ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Απόφαση με την οποία χρηματοδοτούνται οι Δήμοι με το ποσό των 9.000.000,00 €, για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης. Επισημαίνεται, ότι η κατανομή έγινε με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολικών κτιρίων κατά 30% και των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με στοιχεία σχολικού έτους 2007-2008 της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».
Λοιπόν παιδάκια μου τα λεφτά του δήμου μπορεί να μη φτάνουν
για να κλείσουμε την τρύπα στο ταβάνι, αλλά φτάνουν
να αγοράσουμε λεκάνη να πέφτει το νερό όταν βρέχει!

Το ποσό που θα διαχειριστεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανέρχεται σε 21.790 ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό για το Δήμο Αμοργού είναι 1919 ευρώ! Να διευκρινίσουμε ότι τα ποσά αυτά αφορούν όλες τις σχολικές μονάδες είτε πρωτοβάθμιας είτε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γνωρίζοντας ότι πολλά σχολεία μας έχουν σοβαρά προβλήματα δε μπορούμε να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει περίπτωση να φτάσουν τα ποσά αυτά για τα χρόνια, σοβαρά έως και επικίνδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές σχολικές μονάδες. Να ευχαριστήσουμε την καλή συνάδελφο που μας ενημέρωσε για την απόφαση αυτή του υπουργείου εσωτερικών. Ο σύλλογός μας θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται με σκοπό να αναλάβει το κράτος δράσεις για θέματα συντήρησης, επισκευών και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.