Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτη γενική συνέλευση

Ύστερα από τη σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων της ΔΟΕ την Πέμπτη 12/9/2013 και τη διαφαινόμενη απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση και στα πλαίσια προσπάθειας συντονισμού του αγώνα και διαμόρφωσης του αγωνιστικού πλαισίου του κλάδου 
καλούμε 
τα μέλη του συλλόγου μας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 19:00 στο 3ο δημοτικό σχολείο Χώρας Νάξου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο έκτακτο, ανοικτό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποπ0ιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 κι αφού έλαβε υπόψη του όλα τα γεγονότα που συνέβησαν μετά την τελευταία συνεδρίασή του για το σχεδιασμό της δράσης του, και συγκεκριμένα:
  • Την αναλγησία και τον εμπαιγμό που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε συνδυασμό με τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση (διάλυση ολοήμερου σχολείου, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δομής, εργασιακή ανασφάλεια)
  • Τις άδικες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην οικονομική και επιστημονική μας υποβάθμιση, την αδιοριστία, τις βίαιες μετατάξεις και την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης
  • Την απόφαση που φαίνεται να διαμορφώνεται από την ΟΛΜΕ για πενθήμερη αγωνιστική κινητοποίηση από τις 16 Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με την ήδη αποφασισμένη, ομόφωνα, 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου
Αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014

   Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει , εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στα όρια των αντοχών τους.
  Η επιβαλλόμενη από την ξενόφερτη Τρόικα πολιτική της κυβέρνησης γεννά και νέες στρατιές ανέργων και ανθρώπων που «ζουν» κάτω από το όριο της φτώχιας.     Οι φοροεπιδρομές που εξαπολύει κατά μισθωτών και συνταξιούχων (του εύκολου δηλαδή στόχου) η κυβέρνηση, εντείνουν τα τεράστια προβλήματα που έχει επιφέρει η συνεχιζόμενη άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων των τελευταίων ετών.
  Ο εφιάλτης της απόλυσης καραδοκεί για χιλιάδες εργαζόμενους και έχει, πλέον, χτυπήσει και το χώρο της εκπαίδευσης διαψεύδοντας τις διαβεβαιώσεις ότι οι ευαίσθητοι τομείς της παιδείας και της υγείας θα εξαιρούνταν για να μη στερηθεί ο ελληνικός λαός τη στοιχειωδώς σωστή παροχή των δύο πολύτιμων αυτών αγαθών.
  Το πρώτο κουδούνι στο σχολείο θα ηχήσει με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο φάσμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και άλλους να μετατάσσονται από τη Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση για να «σωθούν». Μια νέα πραγματικότητα, δίχως εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαραχτήρα, διαμορφώνεται. Μια νέα πραγματικότητα δίχως ούτε ένα μόνιμο διορισμό φέτος στην εκπαίδευση, δίχως χιλιάδες αναπληρωτές που ενώ είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο δεν προσλαμβάνονται (δηλαδή απολύονται) επειδή πολύ απλά δε «χωρούν» στα σχέδια της Τρόικα.