Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 12/9/2013

Το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε,  στη σημερινή του ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας  Προέδρων των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αποφάσισε τα παρακάτω:

Κοινή δήλωση Προέδρων Συλλόγων ΠΕ που ψήφισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από 16/9

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ», ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΝΔΡΟΣ-ΚΕΑ-ΚΥΘΝΟΣ-ΣΕΡΙΦΟΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙ-ΦΥΛΗ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΗΡΑΚΛΕΙΟ «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», ΘΗΡΩΝ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «Μ. ΛΙΟΥΔΑΚΗ», ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», ΚΕΡΚΥΡΑ, «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ, ΧΑΝΙΩΝ

Ενημέρωση για την ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ

Από τους 112 συλλόγους (σύνολο 134) που παραβρέθηκαν στην ολομέλεια μόνο οι 36 είχαν αποφάσεις με απαρτία. Με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ η ολομέλεια δε μπορούσε να πάρει απόφαση.
Κατά συνέπεια ισχύει η ήδη προκυρηγμένη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας, πιστό σε εκτός νομιμότητας, μεθόδους, έχει αποφασίσει να κρίνει και να θέσει σε μία νέα κινητικότητα πλήθος εκπαιδευτικών, διαλύοντας ταυτόχρονα το θεσμό του ολοήμερου σχολείου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα. Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.
Η διαδικασία αυτή να σταματήσει τώρα.
Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στην περιφέρεια εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00. Ανάλογες συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρεις εκπαίδευσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέα 


    Κόκκινος Χαράλαμπος                                                                 Κικινής Θανάσης