Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 09/01/14

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 09/01/14 
και πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από 
το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου ενάντια στα σεμινάρια της αυτοαξιολόγησης
    Αφού πραγματοποιήθηκαν εν τάχει το Δεκέμβριο τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης με τηλεδιάσκεψη στους προϊσταμένους των σχολείων στις Μικρές Κυκλάδες, σε λίγες μέρες, στις 9 και στις 14 Ιανουαρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Νάξο και στην Αμοργό αντίστοιχα, σεμινάρια διευθυντών και προϊσταμένων για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.  
    Το Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, αντίθετο στο πνεύμα της αυτοαξιολόγησης, προπομπού της αξιολόγησης, που προωθεί εν μέσω κρίσης, μνημονίων, φτώχειας και μισθολογίων ανέχειας την κατηγοριοποίηση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ.1 του Ν.1264/82), την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, από τις 9:30 έως τις 12:30 και την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας, την ίδια ώρα, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση από τον σχολικό μας σύμβουλο.
Η δημόσια δωρεάν παιδεία, που δήθεν οι κυβερνήσεις εξαγγέλλουν στις προγραμματικές τους προκηρύξεις, δεν επιτυγχάνεται με αξιολογήσεις, που στοχεύουν στην πραγμάτωση των χρόνιων σχεδίων για: α) συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, β) μαζικές απολύσεις «πεπερασμένων» ή «ανεπαρκών» εκπαιδευτικών, γ) χειραγώγηση της εκπαίδευσης, δ) μνημονιακού τύπου απαλλαγή από τα χρονίζοντα  προβλήματα στην παιδεία.
    Ορμώμενοι από τις αντιδράσεις άλλων εκπαιδευτικών συλλόγων και τη μαζική παρέμβαση και συμμετοχή συναδέλφων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, που κατάφεραν να μπλοκάρουν τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και «αυτοαξιολόγησης», εφαρμόζοντας την από 26 Νοεμβρίου 2013 απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρωτ.:437) για συνδικαλιστική κάλυψη, με κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων σε οποιοδήποτε σύλλογο της Ελλάδος, έφθασε η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ να πάρουμε θέση!
    Καλούμε τους διευθυντές και προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων να μη συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση, αλλά να συμμετάσχουν μαζί μας στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 3ο Δ.Σ. Νάξου.
    Καλούμε τον σχολικό σύμβουλο, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακυρώσει τα προγραμματισμένα στην περιφέρειά του σεμινάρια.
    Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους – μέλη του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, την Πέμπτη 09/01/14 και ώρα 09:30 να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, για να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων.
   Καλούμε τις διευθύνσεις των σχολείων υπεύθυνα να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες για τυχόν συμμετοχή των εκπαιδευτικών των παιδιών τους στην 3ωρη στάση εργασίας, καθώς οι διδακτικές ώρες των απεργούντων εκπαιδευτικών δεν συμπληρώνονται από μη απεργούντες εκπαιδευτικούς.
ΚΑΝΕΙΣ διευθυντής και προϊστάμενος στο σεμινάριο
ΟΛΟΙ την Πέμπτη 09:30 π.μ. έξω απ’ το 
3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου
Έναρξη συγκέντρωσης ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ 
ενάντια στην αξιολόγηση που προωθείται



Η απόφαση της ΔΟΕ για τρίωρη στάση εργασίας: 

Έπειτα από το αίτημα πολλών συλλόγων και για την καλύτερη οργάνωση συγκέντρωσης των υπογραφών στο συγκεκριμένο κείμενο της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση, το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε να παρατείνει την ημερομηνία κατάθεσής τους από τους συλλόγους προς τη ΔΟΕ μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.  
Εδώ βρίσκεται το έγγραφο συγκέντρωσης υπογραφών κατά της αξιολόγησης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.