Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ 6-10-2014

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ
  • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεδρίασε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 σε ανοικτή διαδικασία μετά τη λήξη της 12ωρης Ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας, η οποία δε βρισκόταν σε καταστατική απαρτία για τη λήψη απόφασης αφού υπήρξαν 4 Σύλλογοι (σε σύνολο 136) οι οποίοι μετέφεραν στην Ολομέλεια απόφαση Γ.Σ. με απαρτία και οι οποίοι εκπροσωπούσαν 6 ψήφους (σε σύνολο 600).
  Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του:
·                     Ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου μήνα λειτουργίας των σχολείων τα καυτά προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης παραμένουν άλυτα και οξυμένα, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών να καταγράφονται σε όλη τη χώρα και τη δημόσια εκπαίδευση να βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης.
·                     Το ότι παρά τις δεσμεύσεις τις πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για έναρξη διαλόγου για το ζήτημα της αξιολόγησης, όχι μόνο διάλογος δεν  άρχισε αλλά εντείνονται σε όλα τα επίπεδα οι πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς για εφαρμογή της ΑΕΕ και αξιολόγησης των οποίων ο Κλάδος ζητά την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του εντείνοντας το μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν όλη την προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά και συνεχίζουν να δίνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα αρνούμενοι να συμμετέχουν στις διαδικασίες της ΑΕΕ και της επιμόρφωσης επί της αξιολόγησης.
·                     Την ένταση των πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα με ταυτόχρονη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και σαφείς  προθέσεις παρεμπόδισής της.
·                     Το ότι καμία κίνηση στην κατεύθυνση ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματός μας για άμεση πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία καθώς και από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου ΑΣΕΠ, δεν έχει γίνει.
·                     Το ότι κανένα από τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επιστημονική και οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δε οδεύει προς την παραμικρή ικανοποίηση.
·                     Τη βάρβαρη πολιτική οικονομικής εξαθλίωσης και ληστρικής φορολόγησης που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα οδηγώντας τους εργαζόμενους σε απόγνωση.
·                     Τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συναδέλφων που κατέθεσαν μέσα από τις τοποθετήσεις τους όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. στη διαδικασία της Ολομέλειας.

Αποφάσισε τα παρακάτω:

Καταγραφή προτάσεων που προέκυψαν απο την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου,Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων την Δευτέρα,29/9/2014.

Σας ενημερώνουμε οτι την Δευτέρα,29/9/2014 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση κι αφού προέκυψε απαρτία,η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγο
1)Επιβεβαίωσε την αντίθεσή του στην ατομική αξιολόγηση αλλά κι αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου(Ν.3848/10,4024/11,ΠΔ152/13)
2)Συμφωνεί με προτάσεις του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. για επιδίωξη συνεργασίας με τους καθηγητές και για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
3)Συμφωνεί με το προτεινόμενο πλαίσιο αιτημάτων κι επισημαίνει οτι αιχμή του δόρατος θα πρέπει να είναι η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αξιολόγηση κι η πραγματοποίηση άμεσα μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση.
4)Προτείνει την δημιουργία απεργιακού ταμείου κεντρικά απο την Δ.Ο.Ε. για να μπορέσει να ενισχύσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ          ΚΥΡΙΑΖΗ ΝΑΝΑ