Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στην Ικαρία...

Απόψε, 19/11/2014, έγινε η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τις προϊστάμενες όλων των νηπιαγωγείων της Ικαρίας, οι οποίες κλήθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα. Μοσχοβάκη να στείλουν στοιχεία (portfolio) για την ατομική τους αξιολόγηση.
Οι προϊστάμενες/οι Νηπιαγωγείων είναι οι πρώτοι 5.573 εκπαιδευτικοί, στις οποίες επιχειρείται να εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση. Παρόλο ότι δεν περιλαμβάνονταν  στη λίστα των αξιολογητών-στελεχών και δεν αξιολογούν, ωστόσο καλούνται τώρα να αξιολογηθούν. Το ΥΠΑΙΘ με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να εισάγει στην αξιολόγηση έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι προϊστάμενες του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου, του 1ου  και του 2ου Νηπιαγωγείου Ραχών, του Νηπιαγωγείου Ευδήλου και του Νηπιαγωγείου Καραβοστάμου.
Οι συναδέλφισσες καλύπτονται πλήρως από την απεργία-αποχή από κάθε αξιολογικό έργο για την εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεων του Συλλόγου και του κλάδου για μπλοκάρισμα της αξιολόγησης.
Η συζήτηση κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και τη μη υλοποίηση κανενός βήματος της αξιολογικής διαδικασίας.
Όταν κληθούν σε συνεντεύξεις ή συναντήσεις σχετικές με την αξιολόγηση, οι συναδέλφισσες θα υλοποιήσουν την απεργία-αποχή και ο Σύλλογος θα κηρύξει στάση εργασίας, ώστε όλοι μαζί να ματαιώσουμε συλλογικά και αυτό το βήμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος          Η Γραμματέας
                                                                        
  Φώτης Μαντζώρος             Βάσω Κοτζαμαρλή

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά και  δυναμικά στη  Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου.
   Είναι κορυφαίας σημασίας το να αποτελέσει η απεργία αυτή τον καταλύτη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικας καθώς και των σχεδιασμών για την εφαρμογή νέων, ακόμη πιο  αντιδραστικών μέτρων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η ακραία λιτότητα, η συρρίκνωση μισθών (με εργαλείο το «νέο μισθολόγιο» που σχεδιάζουν), συντάξεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης,  η βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές καθώς η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τον, ολοένα αυξανόμενο, αυταρχισμό και περιορισμό της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης πρέπει να βρουν απέναντί τους ενωμένο και αποφασισμένο τον κόσμο της εργασίας.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμμετέχει στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων του Κλάδου :

Χαιρετισμός- Κάλεσμα


Θέμα: Χαιρετισμός- Κάλεσμα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Έπειτα από τις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου- Αντιπάρου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ» της 5ης Νοεμβρίου 2014 , η σύνθεση του νεοεκλεχθέντος Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


Πρόεδρος:                Αϊβάζογλου Σάντρα 
Αντιπρόεδρος:          Αντωνίου Έλενα  
Γραμματέας:             Μιχαήλ Φωτεινή  
Ταμίας:                     Ράπτης Θάνος  
Μέλη:                       Κεδράς Πέτρος 
                                 Μπαζάνη  Έφη 
                                 Τσαρτσαφλής Χρήστος  

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των Κυκλάδων και καλεί σε συμπόρευση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας και συνδιεκδίκηση μιας καλύτερης παιδείας. Για οτιδήποτε επικοινωνήστε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα ή στο mail του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε δύναμη και ενότητα.




Στην Πάτρα...

Σύσσωμος ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάτρας ακύρωσε τις συναντήσεις των Διευθυντών και προϊσταμένων τριών εκπαιδευτικών περιφερειών με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους για την αξιολόγηση. Συγκεκριμένα την Τρίτη 18-11-2014 δεν πραγματοποιήθηκαν μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου  οι 3 συναντήσεις εργασίας της προαξιολογικής διαδικασίας, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 152, που αφορούσαν συνολικά 29 διευθυντών πολυθεσίων σχολείων, 9 ολιγοθεσίων δημοτικών και 49 προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Δε συμμετείχε κανείς στην συνάντηση εργασίας. Μετά την άρνηση του Δ/ντή Εκπ/σης Αχαΐας να ακυρώσει και τις υπόλοιπες συναντήσεις εργασίας ο Σύλλογος Πάτρας κήρυξε για την Τετάρτη και Πέμπτη ξανά στάσεις εργασίας και κινητοποίηση μπροστά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα!