Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Πειθαρχικές διώξεις και αργία εκπαιδευτικών

Με την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4093/2012, εκπαιδευτικοί τίθενται σε αργία από τη στιγμή άσκησης πειθαρχικής δίωξης εναντίον τους, χωρίς να τους αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας. Οι περιπτώσεις συναδέλφων που υπόκεινται τις συνέπειες αυτών των διατάξεων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οποιαδήποτε κακόβουλη καταγγελία ή υποβολή μήνυσης σε βάρος του εκπαιδευτικού είναι αρκετή να τον θέσει σε αργία και να τον στιγματίσει επαγγελματικά και κοινωνικά, πριν ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία και πριν καν του δοθεί το δικαίωμα της απολογίας και της υπεράσπισης της αθωότητάς του. Οποιοσδήποτε υποκινούμενος από προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα ή προσωπικές διαφορές ή διαφορετικά συστήματα αξιών, μπορεί να καταγγείλει ένα ολόκληρο σχολείο, ένα σύλλογο διδασκόντων ή και τον απλό μάχιμο εκπαιδευτικό.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της επιχειρούμενης χειραγώγησης των εκπαιδευτικών με τη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας υπό την απειλή ενδεχόμενης πειθαρχικής δίωξης, εμείς, συνάδελφοι, οφείλουμε να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας, την επαγγελματική και κοινωνική μας υπόσταση. Η συσπείρωση και η κοινή δράση, πάνω και έξω από προσωπικά συμφέροντα είναι η απάντηση σε κάθε απειλή.

Ζητούμε να σταματήσει τώρα ο στιγματισμός και ο διασυρμός των συναδέλφων – «θύματα» αυτού του νέου πειθαρχικού «δικαίου».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.