Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για να θυμηθούμε...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ας δούμε τι έγινε στην περσινή πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα...

Έκτακτη γ.σ. και πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα


Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 11:30, θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο δημοτικό έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε την αγωνιστική πορεία του κλάδου μας καθώς και τη στάση μας απέναντι στην επερχόμενη αξιολόγηση. Η έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλείται ύστερα

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΟΕ για το επίδομα θέσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 414/τεύχος Β’/23 Φεβρουαρίου 2012 καθορίζονται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, στο Δημόσιο και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση και στην περίπτωση 3 αναφέρει: «3: …πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές, που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 15,16,17 και 20 του Ν.2024/2011 (ΦΕΚ226Α)…». Είναι φανερό ότι εδώ δεν περιλαμβάνεται το άρθρο 18 του Ν.4024/11, που αναφέρεται στο επίδομα θέσης ευθύνης.
            Από την πρώτη ανάγνωση είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρεται στους συμβασιούχους του Δημοσίου που δεν μπορούν να καταλάβουν διευθυντικές θέσεις, αγνοεί όμως πλήρως την πραγματικότητα στην εκπαίδευση όπου ο μονοθεσίτης  εκπαιδευτικός υποχρεωτικά είναι και προϊστάμενος της σχολικής μονάδας.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδίκασε άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία καταπατά κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας και ζήτησε, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Ενισχυτικά στην επιχειρηματολογία της Ομοσπονδίας λειτουργεί το γεγονός ότι για την καταβολή τού επιδόματος δεν απαιτείται επιπλέον οικονομικό κόστος, καθώς το κονδύλι,  είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό. Ενώ προβλέπεται η καταβολή του, για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ολιγοθέσια σχολεία και νηπιαγωγεία, δεν καταβάλλεται στους αναπληρωτές που τους αντικαθιστούν.
Οι ενέργειες της Δ.Ο.Ε.