Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του αντιφασιστικού δικτύου στο Φιλώτι


Ενημέρωση σχετικά με τη συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό δίκτυο Νάξου


Όλοι μας γνωρίζουμε,  είτε από την ιστορία, είτε από προσωπικές μνήμες, τι σημαίνει φασισμός καθώς και την κληρονομιά που έχει αφήσει στην ανθρωπότητα: πολέμους, γενοκτονίες, αιματοκυλίσματα, σκλαβιά, μισαλλοδοξία, άγρια εκμετάλλευση, υποταγή, ανελευθερία, φόβο…
      Είναι γεγονός, ότι σε περιόδους κρίσης, ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί. Δυστυχώς, μια τέτοια περίοδο διανύουμε και σήμερα και το πρώτο σύνθημα που έρχεται στο νου κάθε υγιούς ανθρώπου είναι: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
       Η έντονη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του φασισμού στην κοινωνία και το κράτος, οδήγησε στη δημιουργία πλήθους αντιφασιστικών δικτύων και μετώπων σε όλη την Ελλάδα.
       Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που πήρε η Γενική Συνέλευση να εγκριθεί ψήφισμα κατά του φασισμού και πιο συγκεκριμένα της χρυσής αυγής, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη συγκρότηση του Αντιφασιστικού Δικτύου στη Νάξο.
        Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2012 συστάθηκε το Αντιφασιστικό Δίκτυο Νάξου με τη συμμετοχή σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων, αντιφασιστών και αντιφασιστριών και παραμένει ανοιχτό σε οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή.