Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στη διημερίδα για την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΞΟΥ,
ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Νάξος, 23/05/2014

Θέμα:  Κινητοποίηση ενάντια στη διημερίδα για την αξιολόγηση
Ο αναπληρωτής Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, συνειδητά επιχειρεί, ύστερα και από την επιμορφωτική συνάντηση που προσπάθησε να ολοκληρώσει στη Σαντορίνη με θέμα «Επιμόρφωση Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» (τη δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα της διημερίδας δεν πραγματοποιήθηκε ύστερα από κινητοποίηση των συναδέλφων) να φέρει προ τετελεσμένων τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες, ανακοινώνοντας «εσπευσμένα» την πραγματοποίηση διημερίδων για την ΑΕΕ σε χρονική στιγμή που η έγκαιρη ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι σε πολλά σχολεία αδύνατη.   
Άραγε, δε γνωρίζει ο κύριος διευθυντής Εκπαίδευσης ότι με την τακτική του αυτή διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία πολλών σχολείων ή αυτό θα ισχύσει μόνο όταν συνάδελφοι θα θελήσουν να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα για 3ωρη στάση εργασίας;
Παράλληλα, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας, παραμερίζοντας την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικού και πρώην συνδικαλιστή, αδιαφορεί για τις κινητοποιήσεις του κλάδου και την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιχειρούμενη αξιολόγηση και καλεί να παρευρεθούμε στη διημερίδα που διοργανώνει ο ίδιος για την ΑΕΕ. 
Στο κάλεσμα αυτό του διευθυντή Εκπαίδευσης, ο σύλλογός μας απαντά:
·         Κανείς διευθυντής να μην παρευρεθεί στη διημερίδα του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης.
·         Ενεργοποιούμε στις 27 και στις 28 Μαΐου την πάγια 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με το Α.Π.  866/21-05-2014 έγγραφό της, σε όσες περιοχές πραγματοποιείται η σχετική διημερίδα.
·         Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας την Τρίτη 27/05 (από τη ΔΟΕ) και την Τετάρτη 28/05 (από το σύλλογό μας) από 08:00 – 11:00 για όλους τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και να ματαιώσουμε με τη στάση μας την πραγματοποίηση της διημερίδας.

Όλοι την Τρίτη 27/05 και την Τετάρτη 28/05 στις 08:00
έξω από το 3ο Δημ. Σχολείο Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης: Τα σχόλια που αναρτώνται δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους διαχειριστές του ιστολογίου και το ΔΣ του συλλόγου. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους διαχειριστές.